De impact van het coronavirus op de toeristische sector is uiteraard bijzonder groot.

De sector was vanzelfsprekend nog niet hersteld van de eerste golf die ons land het voorbije voorjaar trof.  Deze tweede coronagolf komt voor velen dan ook als een mokerslag binnen!   

Ondanks de moeilijke tijden die we met z’n allen doormaken laten de Tongerse logiesuitbaters de moed niet zakken!

An Christiaens, Schepen van Toerisme

De toeristen die onze stad dit najaar bezoeken kunnen – gelet op de sluiting van horeca, musea en winkels – niet optimaal genieten van hun verblijf.  Wij achten het als stadsbestuur niet opportuun om momenteel ‘wervende’ campagnes op touw te zetten.  We willen het voor de aanwezige verblijftoeristen ondanks de moeilijke omstandigheden wel zo aangenaam mogelijk maken. Daarom bieden we hen dit najaar graag een klein en bescheiden welkomstpakket aan!
Met deze bescheiden najaarsactie wensen we bovendien ook de  Tongerse logies te ondersteunen in het onthaal van hun gasten. Wij hebben immers waardering voor de flexibiliteit en de creatieve oplossingen die de logies dagelijks inzetten om hun gasten in de watten te leggen en hen een veilig gevoel te geven. We beseffen dat dit niet altijd vanzelfsprekend is!
Via het welkomstpakket kunnen bezoekers kennismaken met Tongerse  fiets- en wandelpaden, stadswandelingen, lokale specialiteiten en de geschiedenis van Tongeren. De geldende maatregelen indachtig, is het mogelijk om in Tongeren toch te genieten van enkele leuke en veilige belevingen op maat van ieders gezin of bubbel.