Vanaf dinsdag 24 november t.e.m. zaterdag 5 december 2020 kunnen kinderen (coronaproof) deelnemen aan een coole sinterklaaszoektocht in de Tongerse binnenstad. Op verschillende historische plekjes kan de mijter van Sinterklaas verstopt liggen. Kleine speurneuzen kunnen de Sint helpen om zijn mijter terug te vinden.

Schepen, An Christiaens

Vanwege corona zijn openbare sinterklaasactiviteiten helaas afgelast. De Sint in levende lijve verwelkomen in de oudste stad van het land is dit jaar geen optie. Om kinderen toch nog wat te kunnen laten genieten van de sinterklaasperiode lanceert de stad Tongeren  in samenwerking met de Sint een kleuractie en leuke zoektocht.
Corona gooit inderdaad roet tussen de pepernoten… Toch proberen we via alternatieve activiteiten kinderen een leuke tijd te bezorgen. De zoektocht brengt hen  bovendien op een speelse manier in contact met  de belangrijkste erfgoedlocaties van onze stad.

De gratis ‘Mijter’-tocht start bij Toerisme Tongeren in de Gasthuiskapel. Alvorens de kids op zoek gaan, kunnen ze hun schoentje  klaarzetten in de kapel. Wie weet stopt de Sint er iets lekkers in voor de eerlijke vinder.  Pen en extra schoentje dus zeker niet vergeten. Op zondag is Toerisme Tongeren gesloten. De zoektocht is ook digitaal beschikbaar via www.toerismetongeren.be/sinterklaaszoektocht.