An Christiaens, schepen van Jeugd

Tijdens de schoolvakanties nemen dagelijks honderden kinderen deel aan één van de vele kampen die er georganiseerd worden. Onze staddiensten - jeugd, kinderopvang en sport - zorgen telkens weer voor een mooi en uitgebreid aanbod. Wekelijks kan er gekozen worden tussen verschillende sportkampen, kleuter- en speelpleinwerking. Er is dus voor ieder kind wel iets! 
Traditiegetrouw sluiten we ook deze zomer weer af met een slotmoment voor de deelnemers van de speelpleinwerking en de kleuterkampjes van het Kinderparadijs. Door corona waren we de voorbije jaren verplicht de show te streamen. Maar dit jaar kan iedereen weer fysiek aanwezig zijn. De kinderen genieten samen met de begeleiders en monitoren nog een laatste keer van de zomerwerking. 

De show 

Tijdens de show gaat Cas samen met de kinderen aan de slag met zijn talenten. Hij toont de toeschouwers wat hij allemaal kan. Ook de kinderen en monitoren tonen wat ze kunnen. Elke groep voert een act op en wie wil, mag zijn talent tonen. Samen worden ze echte sterren! Op het einde van de talentenjacht kiest de jury de beste act. Natuurlijk wint Cas de prijs. Hij geeft deze echter aan de kinderen. Zonder hen was het hem namelijk nooit gelukt! 

Enkele feiten over de zomeropvang van de kleuterkampen en de speelpleinwerking 

  • Aantal deelnemers: tussen de 100 en 200 kinderen per dag 
  • leeftijd: van 2,5 tot 12 jaar 
  • 9 verschillende thema’s 
  • dagelijks van 8 tot 17 uur 
  • een 50-tal monitoren werden over de gehele zomer ingezet