Tijdens de kerstvakantie organiseerde de Stad Tongeren in samenwerking met theatergezelschap Ozzy een kerstzoektocht in de binnenstad. Cindy Meysmans (en bubbel) wist de juiste oplossing van de woordpuzzel te vinden. Zij sleept hiermee een rijkelijk gevulde korf met o.a. streekproducten in de wacht.

An Christiaens – Schepen van Toerisme

Heel wat bubbel-gezelschappen gingen tijdens eindejaar op zoek naar de QR-codes die op verschillende locaties in de Tongerse binnenstad op enkele ramen werden aangebracht. Bij het scannen van de QR-codes kwamen tal van betoverende kerstfiguren, geanimeerd door theater Ozzy,  tot leven.  Zij brachten elk een eigen kerstverhaal. Uit de meer dan 200 juiste inzendingen, mag Cindy Meysmans zich de gelukkige winnaar (en kerstexpert) noemen.
De Stad Tongeren mocht naar aanleiding van deze zoektocht heel wat positieve reacties ontvangen. Uit deze reacties blijkt dat ook Tongenaren hun stad eens op een andere manier wisten te ontdekken.
Het blijft een uitdaging om in deze bijzondere tijd veilige en belevenisvolle initiatieven te nemen. Via de kerstzoektocht kon de Stad Tongeren een aantal mensen via de digitale media een ogenblik van verstrooiing en ontspanning bieden.